Vissza az iskolába

2017.08.25.

Vissza az iskolába

Minden gyerek és szülő rémálma a szeptemberi iskolakezdés. Az egyik fő kérdés: milyen táskát vegyünk a gyereknek? Mi most szeretnénk egy-két jó tippet adni Önöknek, és pár szemponton végigmenni, hogy könnyebb legyen a választás.

Egyik fontos szempont például a táska mérete. A mai fiatalok átlagos, napi felszereléséhez tartozik: okostelefon, táblagép, ipod, fülhallgató, sapka, napszemüveg, gyakran lap-top. És akkor még nem is beszéltünk a tankönyvekről, füzetekről, tolltartóról, és a tízórairól. Ennyi mindenhez, egy igazán nagyméretű táska szükséges. Ajánlanák a minimum 45 cm magasságú, 15-20 literes hátizsákokat. 

Másik fontos szempont a táska anyaga. A sok cipelnivalótól, és intenzív igénybevételtől a táskának erős, és strapabíró anyagból kell lennie. Körülbelül 250 g/m2 vastagságtól beszélhetünk erős, szakadástűrő táskáról, olyan amelyik komolyabb súlyt, és terhelést is elbír.

És persze meg kell említeni azt is, hogy nem mindegy, hogy milyen maga az anyag, amiből a táska készült. Ez lehet: juta, nejlon, pamut, poliészter, stb. Az iskolatáskának a legjobban a nejlon és poliészter anyagot ajánljuk, a vízállóság, és a moshatóság miatt. Hétfőtől péntekig sok szennyeződés éri a táskákat, mert hát valljuk be, hogy a tinik nem igazán kímélik a tatyókat. :)

A színeket tekintve határ a csillagos ég. Csak a képzeletünkön múlik, hogy milyen legyen a táska színe. Íme néhány ritkább, különlegesebb szín, a teljesség igénye nélkül: lime, mandarin, antracit, ezüst, fuxia, oliva.

 

Válasszon kedvére a sok, színes, trendi hátitáskából, amivel még az iskolakezdés is öröm lesz!

vissza